close
İrtibat İçin : email: Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır   

|kandıra|kandıra|kandıra|kandıra|kandıra

Top Panel
Cumartesi, 30 Ağustos 2008
                                       Kahverengi, Yeşil, Mor, Mavi, Turuncu, Kırmızı,, Turkuaz, Lila, Sarı

Üye Girişi






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

Online Üyeler

Online Üye Yok

Bizi Kim Nerden Dinliyor

outils webmaster
Bugün19
Dün147
Bu Hafta932
Bu Ay6053
Toplam66700

Hava Durumu

Anket

Şuanki Kandıra Belediyesi'nin çalışmalarından memnunmusunuz?
 
Kocaeli Büyük Behir Belediyesi Başkanlığını sizce hangi aday kazanır?
 

Güzel Sözler

Güneş parlamaktayken, ekinini biç.
Chamfort
Sirmen Elektrik zammı geri çekilmelidir

CHP İnternet televizyonuna konuşan  İl Başkanı Sirmen, elektrik zammından, konuta, yerel seçimlerden son bir haftadır kent gündeminde olan önemli olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İl Başkanı Sirmen, elektriğe peşpeşe yapılan zamlarla toplumun her kesiminin zor durma düşürüldüğünü, kaşıkla verilip kepçeyle geri alındığını, artık işçinin,emeklinin, memurun, esnafın ve köylünün dayanacak gücü kalmadığını ifade ederek, bu zulüme son verilmesini istedi.

 Sirmen,  “Önemli temel ihtiyaç maddelerinden biri olan elektriğe yapılan zam  tüm toplumu yakından ilgilendirmektedir. Ekmek ve su kadar gerekli ihtiyaç maddesi olan elektriğe %22 oranında zam gelmesi, son altı ay içinde %440’a varan bir zam ile rekor kırılmıştır.Herkes elektriği kullanmak zorunda olduğu için bu topluma yapılan bir dayatma olmuştur.Ne sosyal devlet anlayışına ne de insafa sığmaktadır. Vatandaşı ezen politikaların bir devamıdır. Emeklilere, işçilere ve memurlara komik zamlar verirken bu kadar büyük zammı halkın sırtına yüklemek onları açlığa mahkum etmektir. Zaten işsizliğin çığ gibi büyüdüğü, asgari ücretin beşyüzmilyon olduğu bir ortamda, %22 zam  izah edilebilir gibi değil. Hükümetin politikaları kendi yandaşlarını, bir avuç kesimi zengin etmeye yöneliktir. Örneğin, gemisi olanlar mazotu çok ucuza alırken, vatandaşa üç-beş katına satılmaktadır. Kuşkusuz,  zamlar bununla kalmayacaktır. Daha öncede halkın temel gıdalarından olan çiçek yağına da büyük zam yaptılar. Doğalgaza da zam planlıyorlar.dedi.

Sirmen, bu hükümet döneminde ülkede hiçbir sorunun çözülemediğini, aksine derinleşerek tehlikeli noktalara ulaştığını da ifade ederek, “Çözüm aranıyorsa, ülkenin bu iktidardan bir an önce kurtulması gerekir”şeklinde konuştu.

 75 konutla yine bir ilki gerçekleştireceğiz 

Geçtiğimiz günlerde, Büyükşehir belediyesinin aksine gelir düzeyi düşük vatandaşlara ev yapacaklarını açıkladığını, bunun ise kentin büyük bir kesiminde umut yarattığını, bazılarında ise, özellikle AKP’de huzursuzluk yarattığını, bu nedenle kendilerini “Halkı boşuna umutlandırmakla itham ettiklerini ifade eden Sirmen, 75 bin konutluk projelerinin ülkede bir ilk olacağını, bunun klasik sistemle değil zamanı geldiğinde açıklayacakları bir sistemle yapacaklarını iddialı bir şekilde vurguladı. Sirmen “Bizim özelliğimiz, söylediğimizi yapmak, yaptığımızı da tam yapmaktır. Yapamayacağımız işleri asla söz vermeyiz. Geçmişte, ülkemizde ilk toplu konut projesini gerçekleştiren belediyelerin başında gelmekteyiz. Hem kalite hem sayı hem de fiyat bakımından bir ilke imza attık ve onbinlerce aileyi ev sahibi yaptık. Şimdide tekrar görevi devraldığımızda 75 bin konut yapacağımızı ifade ettik. Bunun, halkta umut yarattığı doğrudur.Çünkü, halk bize inanmaktadır. Bizim konut projemiz, etaplar halinde ve sistem olarak değişik bir konut projesidir.Türkiye’de henüz olmayan bir toplu konut sistemi planladık.  Konut sahibi olması mümkün olmayan  vatandaşlarımıza modern konutlarda yaşama imkanı sunacağız. Hedefimiz açıkta kimse kalmayacağı gibi gecekonduda da yaşamak zorunda kalmayacaklar. Bunun ayrıntılarını zamanı geldiğince açıkladığımızda, bugün bizim konut projesi ile siyaset yaptığımızı zanneden yada bu yönde açıklamalarda bulunanlar yanıldıklarını anlayacaklardır” şeklinde konuştu.

Sirmen, kentte evi olmayanların, ev alma imkanı bulunmayanların, çok kötü koşullarda yaşayanların  kendilerinin konut projesine umut bağlamasından gurur duyduğunu ve herkesin kendilerine güvenmesini istedi.Sirmen “Tabiî ki bizden herkes umutlanabilir, çünkü biz çözüm üretmek iççin geleceğiz” dedi.

   Vicdanen de rahat olmak lazım 

Gerek hükümetin gerekse Büyükşehir belediyesinin yıllardır kendisini hedef alan karalama kampanyası yürüttüğünü, bir yandan kendi projeleri sayesinde övündüklerini diğer yandan ise, bu projeleri yapanları karaladıklarını, Başbakanının gittiği yerde kendisine yönelik haksız ithamlarda bulunduğunu dile getiren Sirmen, Başbakan hakkında açtığı tazminat davasının kabul edilmemesine de açıklık getirdi. Sirmen “Bizim siyasetimizde kimseyi karalamak asla olmadı ama bizi Başbakan bile her yerde itham etti.Biz de yerel mahkemeye başvurarak bize hakaret ettiğini ifade edip, tazminat davası açtık. Mahkeme ise, tazminat talebimizi uygun bulmadı. Ama hukuk kadar halkın vicdanı da önemli”dedi.

 Ne kadar duyarsız olduklarını herkes gördü 

Sirmen, Kocaeli’ye ve burada yaşayanlara karşı yanlış yapan hükümet ve büyükşehir belediyesinin bu yanlışlarının peşini bırakmayacaklarını,unutulduğunun sanıldığını ama üreticilerin bunu asla unutmadığını ifade ederek,”Kartepe bölgesinde dolu mağdurlarının zararlarını bizzat köylülerde, ilgili kurumlarda açıkladı. Hükümetten  ve milletvekillerinden zararlarının tazmini ve borçlarının ertelenmesi için yardım istediler. Ama ne oldu. Kimsenin umurunda oldu mu? Bırakalım hükümeti AKP milletvekillerinin bir çalışması yada önerisi oldu mu? Kendilerinden başka kimseyi düşündükleri var mı? Reklam olsun diye başka ülkelere hastane yapmaya kalkanların kendi üreticine yardımcı olmaması, halkı ne kadar düşündüklerini göstermiyor mu? “diye sordu.

 Arızlı’ya artık çözüm bulunsun 

Arızlı konutlarında yaşayan depremzedelerin evlerinden çıkarılma sorunlarının gündemi meşgul etmeye devam ettiğini, bu konutların bizzat deprem felaketine uğrayanlar için  Saddam Hüseyin tarafından yapıldığını, bu nedenle bu kişileri evlerinden çıkarmak yerine uygun formüller bulunabileceğini ifade eden Sirmen “Bunları çıkartıpta kimleri yerleştireceksiniz. Burası memurlar yada kiraya verilmek için yapılmadı. Üstelik devlet kassından da yapılmadı. Hibe. Bu nedenle SayınValimizin sorunu çözebileceğini düşünüyorum”dedi.


Favori olarak ekle (0) | Bu yazıyı web sayfanızda alıntılayın | Görüntüleme sayısı: 81

Bu yazıya ilk yorumu yazın
RSS yorumları

Yorum yaz
  • Lütfen yorumunuzun yazının konusu ile alakalı olmasına dikkat edin.
  • Kişisel hakaret içeren yorumlar silinecektir.
  • Reklam amaçlı yorumlar silinecektir.
  • 'Gönder' düğmesine basmadan önce yeni bir güvenlik kodu üretmek için tarayıcınızın *Yenile* düğmesine basın.
  • Yukarıdaki durum yanlış güvenlik kodu girildiği durumlarda geçerlidir.
İsim:
E-posta:
Web sayfası:
Başlık:
Yorum:



Güvenlik kodu:* Code
Ek yorumlar konusunda bana e-posta aracılığı ile ulaşılmasını istiyorum.

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

 
Derin Haber
İlker Başbuğ (Mesajlarıyla) Genelkurmay Başkanlığını Devraldı
Yeni Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ilginç mesajlar verdi. Başbuğ, toplumdaki laiklik endişesinin giderilmesi gerektiğini belirterek, "sosyal hayatı yönlendirmeye çalışan cemaatlere' dikkat çekti. İşte devir teslimde törenine damgasını vuran konuşmadan notlar: 

Devamını oku...


ABD ve Rusya kıskacındaki Türkiye!

Soğuk Savaş sonrası Türkiye iki süper güçten birisi olan SSCB'nin baskısından büyük ölçüde kurtulmuştu


Devamını oku...


YENİ TÜRKİYE VE TSK

Potemkin Zırhlısı, gemi içindeki tayfaların ayaklanmalarını konu alan ve Rusya' da Bolşevik ihtilaline öncülük eden bir  sinema filmiydi.


Devamını oku...


Beşşar Esadın Rusya Ziyareti ve Bölgesel Etkileri
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in davetlisi olarak 20–21 Ağustos’ta Rusya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Beşşar Esad’ın bu ayın başından beri önce İran’a, ardından Türkiye’ye yaptığı ziyaretler ve Lübnan’ın yeni Devlet Başkanı Michel Süleyman’ın Şam ziyaretleri göz önünde bulundurulduğun da Suriye yönetiminin dış politikada yoğun üst düzey bir diplomasi yürüttüğü söylenebilir. Esad’ın Rusya ziyaretinin zamanlaması bölgedeki son gelişmelerle birlikte değerlendirildiğinde daha da önem kazanıyor ve bölgenin yakın geleceği hakkında bizlere ipuçları veriyor.

Devamını oku...


Üçüncü Dünya Savaşını Türkiye mi Ateşliyor??
Beklenen gemi nihayet Boğazlardan geçiyor.

Gürcistan'a yardım götüren Amerika Birleşik Devletleri'ne ait gemi Çanakkale Boğazı'ndan geçti...

Boğaz'dan ayrıca Karadeniz'de yapılacak tatbikata katılmak amacıyla NATO'ya ait bir gemi de geçti.


Devamını oku...


A.B.D Montrö Anlaşmasını Delmeye Çalışıyor
Gürcistan'a yardım götürmek isteyen iki Amerikan donanma gemisine Montrö anlaşması uyarınca izin verilmemesi ABD ile Türkiye arasında krize sebep oldu.

Devamını oku...


Eşref Bitlise Ergenakon Yakıştırması
Ergenekon Savcısı, İddianamesinde,
Amerika tarafından 15 sene önce şehit edilen Org. EŞREF BİTLİS'i
"Ergenekon Yöneticisi" ilan etti

Devamını oku...


Atatürk, Filistin'in İlk Sembolüydü
Araştırmacı Gazeteci İlhami Yangın'ın İhtilal Tüccarları adındaki yeni kitabı, Atatürk'le ilgili hiç bilinmeyen bir gerçeği daha ortaya çıkarttı. Kitaptaki bilgilere göre Filistin'in ilk sembolü Mustafa Kemal Atatürk'tü.

Devamını oku...


Yunanistan da Türk Azınlıklar Zor Durumda
Rodos ve İstanköy’deki Türk azınlığın sorunları Avrupa Konseyi’nin gündemine taşınıyor   

Devamını oku...


MUSTAFAKEMAL ATATÜRKÜ DİNSİZ DİYEN ŞEKİLCİLER BU YAZI SİZE
Suudiler Peygamberin mezarını yıkmak üzereymiş. Atatürk bunu haber almış ve Suudileri titreten bir telgraf çekmiş.
Suudiler 1926 yılında kendi sınırları içindeki tüm mezarlıkları yıkma kararı alır. İşin en ilginç yanı Hz. Muhammed'in mezarının da Suudi sınırları içerisinde olmasıdır. Ancak Atatürk öyle bir telgraf çeker ki, Suudiler mezarın tek bir taşına bile dokunamazlar.

Devamını oku...


Ulusal Haberler

KANDIRA BATI FM 106.9 KANDIRA BATI FM 106.9 - KANDIRA BATI FM 106.9

Forumda Son Konular

Cvp:Kandıra İle İlgili Düşünceleriniz
zuhaldemir 25-08-08 17:20
Cvp:Kandıra İle İlgili Düşünceleriniz
deliadam 14-01-08 20:57
Kandıra İle İlgili Düşünceleriniz
vesgar 04-01-08 13:03
Siyasi Haberler
GEBZE DE SİRMEN'E EVET
Gebze’de 24 yıldır günlük yayın yapan ve sahibi Yunus Kahraman’ın AKP Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Gebze  Gazetesi’nin anketinden, CHP Kocaeli İl Başkanı Sefa Sirmen'e 'Evet' çıktı.

   Gebze  Gazetesi’nin okurlarına  ve Gebzelilere yönelttiği,  “Sefa Sirmen’i Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek ister misiniz?” sorusuna ‘Evet’ yanıtı geldi.   www.gebzegazetesi.com adresinde beş gün boyunca yayınlanan  ‘Sefa Sirmen’i Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor musunuz?’ şeklindeki  anketi sonuçlandı.


Devamını oku...


Karaosmanoğlu Tökeli Dedesini Hiç Unutmuyor

Macar Kralı Thököly İmre adına Sekapark alanı içerisinde inşa edilen Anı Evi, hızla tamamlanıyor


Devamını oku...


SİRMEN : Mal Varlığınızı Açıklayın

İlimizde 93.4 frekansında yayın yapan Mega FM, Çınar'ın Gölgesinde gündem ve siyaset programında bu hafta CHP İl Başkanı Sefa Sirmen'i ağırladı. Ali Çınar'ın hazırlayıp sunduğu programda CHP'nin çalışmaları, Kocaeli gündemi ve belediye başkan adaylığı konusunda soruları cevaplayan Sirmen, zamanı geldiği zaman belediye başkan adaylığını açıklayacağını söyledi. Alnının açık olduğunu ve kendisini karalamak için bazı iddialar yapıldığını da söyleyen Sirmen, kendisinin bir karalamada bulunmayacağını ancak ortada onlarca iddia ve söylenti varken, kamu görevi yapmaları nedeniyle, İbrahim Karaosmanoğlu, İlyas Şeker ve tüm üst düzey görevlilerin 2. derece aileleri de dahil olmak üzere mal varlıklarını açıklamaya davet etti.

Sirmen her soruyu açık yüreklilikle yanıtladı. İki saat boyunca, onlarca soru yönelten program yapımcısı Ali Çınar'ın dediği gibi, hİçbir soru yanıtsız kalmadı.


Devamını oku...


Kandıralı Vatandaşlar Hükümeti Selviye Şikayet etti

CHP Genel Balkan yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet selvi ile İl Sekreteri Rıdvan alkan, kandıra ilçe Başkanı Muzaffer Yağız ve Belediye Başkanı Mustafa Öğren, C.H.P Kandıra belediye Başkan adayı KENAN EVİN kandıra da bir dizi ziyaret yapıp, daha sonra da köylülerle buluştu.

 

Devamını oku...


Kandıra da Kefkenim Com da Hizmete Girdi

İlçemiz Kandırayı tanıtım adına internet hizmetleri memleket sevdalıları tarafından hızla çoğalıyor.


Devamını oku...


Gavurlar Topraklarımızdan sonra İzgaza da Talip

En yüksek teklifi 549 milyon dolarla Fransız GDF Suez verdi.


Devamını oku...


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Macar Tökeli Dedelerini Çok Sevdi

Sekapark alanında yapımı süren Tökeli İmre evini gezen Macaristan Başkonsolosu Maria Szekely, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti


Devamını oku...


SİRMEN KANDIRA DA KÖY KÖY GEZİP AÇIKLADI:TURİZM VE TARIMDA ATILIM YAPACAĞIZ

CHP İl Başkanı Sefa Sirmen, vatandaşlarla buluşma çalışmalarına, özellikle çevre bölgelerdeki toplantılarını sıklaştırdı. Önceki gün Çayırovava ve Darıca’da gerçekleştirdiği seri ziyaretlerin ardından, dün adeta Kandıra köylerine çıkarma yaptı. Sirmen, köyden köye, kahveden kahveye koştu.


Devamını oku...


Sirmen Kalkandelen'in mutluluğunu paylaştı

İlimizin tanınmış isimlerinden DYP eski milletvekili İsmail Kalkandelen'in kızı Seda ile İstanbul'da  BP Genel Müdürlüğünde görev yapan  ekonomist Ahmet Güleç'in nişanı Fuarda, Sanayi Odası tesisleri Bithynia  Kulüpte yapıldı.

Eski Milletvekili Meral Akşener'in nişan yüzüklerini taktığı nişan töreninde en çok ilgiyi, Kalkandelen ailesini yalnız bırakmayan CHP İl Başkanı Sefa Sirmen gördü.Sirmen'e CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Sabri Soyer de katıldı.

Eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç  ile aynı masayı paylaşan Sirmen'i, İsmail Kalkandelen hiç yalnız bırakmadı. Nişanda konuklara çiğ köfte bir çeşitli yiyecekler ikram edildi.


Devamını oku...


Sirmen, "Tolgahan için kahroldum"

Trafik kazasında ölümü ile Körfez'i yasa boğan minik Tolgahanın cenazesi gözyaşları arasında kaldırıldı. Mimar Sinan mahallesi, Siteler camiinde kılınan namazdan sonra kaldırılan cenaze törenine CHP İl başkanı Sefa Sirmen ile Körfez CHP İlçe Başkanı Turgay Aksu da katıldı.


Devamını oku...


İlanlar



 

Kendim, ailem, kasabam, ülkem ve güzel bir dünya için ne yapabilirimi düşünen güzel insanlarla el ele             Kadir Doğan